Tierra Verde Žlčové mydlo na pranie, odstraňovač škvŕn 420g
Kód: 15863Podrobný popis
Čo to je, ako to funguje
Pracie mydlo s prídavkom hovädzej žlče. Žlč obsahuje rôzne druhy enzýmov, ktoré majú schopnosť rozkladať tuky a bielkoviny.
Na čo sa používa
- Vďaka obsiahnutým enzýmom výborne odstraňuje tzv. organické škvrny ako je mastnota z jedla, mastnota z pokožky na golieroch a manžetách košieľ, šťavy z ovocia a zeleniny, krv, tráva, červené víno, hlina, atrament, spermie a pod.
- Je vhodné na použitie na biele a stálofarebné textílie z prírodných vlákien i zmesových tkanín.
- Alternatívou bez živočíšnych prísad je Olivové mydlo s citrónovým extraktom.
Ako sa používa
Odstránenie škvrny:
Navlhčíme textil v mieste škvrny, nanesieme mydlo a preperieme v rukách. Prepranie je potrebné vykonávať s ohľadom na daný materiál, tzn. hodvábna blúzka neznesie také drhnitie ako znesú rifle :-). Necháme cca 15 minút účinkovať, potom miesto dôkladne opláchneme alebo vyperieme celý odev. Ak škvrna nezmizne celá, proces opakujeme.
Na čo si dať pozor
Škvrny bielkovinového typu (krv, mliečne produkty) je nutné pred praním ošetriť v studenej vode. Bielkoviny sa v teplej vode zrazia a nie je možné ich potom odstrániť.
Pri ošetrení farebného textilu je dobré pred použitím vyskúšať jeho stálofarebnosť aplikáciou na mieste, ktoré nie je vidieť.
Možno Vám vŕta v hlave
Na mydle je biely povlak, nie je pokazené?
Prípadný biely práškový povlak na povrchu mydla nie je na závadu - jedná sa o vyzrážaný chlorid sodný (soľ).
Prečo Tierra Verde ponúka mydlo obsahujúce látku živočíšneho pôvodu?
Žlčové enzýmy sú odpadom zo súčasnej produkcie mäsa, ktorý by inak zostal nevyužitý. Okrem toho sú žlčové enzýmy v likvidácii nečistôt na textile zatiaľ neprekonané. Uprednostňujeme ich pred syntetickými enzýmami z GMO rastlín, ktoré ich ako jediné dokážu obstojne nahradiť, no tie zase majú pre nás neakceptovateľné nedúhy GMO produkcie. Tým, že enzýmy používame len lokálne na škvrny, nemusia byť plošne súčasťou ostatných pracích prostriedkov. Takže preto :-)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.